Pulpa de curcan cu legume in foietaj

de nadea68 in Curcan, 20 Noi 2016 | 2913 vizualizari

 

O reteta inspirata de la bucataras Timea, cu mici modificari.
Merita sa incercati, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj 
  • carne de curcan taiata subtire(pulpa sau piept)
  • 2 morcovi
  • 2 crengi telina verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 2 rosii potrivite
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • patrunjel
  • ulei
  • seminte de susan
  • galbenus de ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu legume in foietaj:

Incepem cu legumele. Curatam si spalam toate legumele.

Intr-o tigaie,punem un pic de ulei si calim ceapa.Adaugam celalalte legume taiate marunt.

Lasam pe foc cateva minute pana se inmoaie.adaugam patrunjel.

Aprindem cuptorul.

Carnea o intindem pe masa de lucru si o batem un pic sa o mai subtiem daca e nevoie.

Luam o tigaie, punem pe foc fara ulei. Carnea o saram un pic, piperam si o punem in tigaie pentru cateva minute pe ambele parti.

Intindem foietajul, il taiem in doua. Il mai intindem cu sucitorul si marginile le taiem in fasii ca sa putem impleti la sfarsit.

In mijloc punem legumele usor racite, deasupra punem bucata de carne si impletim foietajul. Ungem cu galbenusul de ou si presaram cu seminte de susan.

Punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Dam la cuptor la 180° cam 20 minute, pana se rumeneste foietajul.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si alt tip de carne (vita, pui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu legume in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos